Hvordan akseptering av Bitcoin kan hjelpe bedriften å vokse

Bitcoin ble opprinnelig designet som elektroniske kontanter – og for bedrifter er det klare fordeler med å akseptere betalinger i kryptovalutaen.

Bitcoin ble oppfattet som et “elektronisk kontant” -system.
Et økende antall selgere aksepterer betaling i Bitcoin og andre kryptovalutaer.
Den mest populære metoden er en hybridmodell der kryptoverføringer avgjøres ved hjelp av en tilsvarende prosessor.

Selv om det ofte blir referert til som “digitalt gull”, ble Bitcoin opprinnelig oppfattet som et “peer-to-peer electronic cash system”. Så sent som i februar 2020 hevdet flere at den viktigste bruken er for betalinger på nettet i stedet for for investeringer, ifølge en undersøkelse fra Economist Intelligence Unit.

Da PayPal nå gjør det mulig for brukerne å kjøpe Bitcoin og betale selgere ved hjelp av krypto, ser det ut til at vanlig bruk av kryptovaluta for online-transaksjoner bare er i ferd med å vokse. Så hva er det for bedrifter?

Direkte Bitcoin-betalinger

Når man hører uttrykket “kryptobetaling”, er det kanskje mest logiske bildet “en kunde gir en kjøpmann Bitcoin direkte og mottar varer eller tjenester i retur.”

Imidlertid, selv om det er populært blant noen kryptofokuserte virksomheter, som Bitcoin-sokkeselskap MtSocks, er det faktisk den minst populære metoden for å implementere kryptoverføringer blant selgere i dag.

I tale til Decrypt forklarte Quantum Economics ’analytiker Jason Deane at den tradisjonelle finansnæringen ennå ikke er klar til å gi slipp på fiat-valutaer og fullt ut omfavne krypto alene. Mens det definitivt er en positiv PR for et selskap som kunngjør sin støtte til BTC, er akkurat nå Bitcoin kun egnet for de mest fremtidsrettede firmaene.

“Virkeligheten er at Bitcoin fremdeles er vanskelig å akseptere i sin opprinnelige form på salgsstedet, og systemene har fortsatt en lang vei å gå for å gjøre dette glatt og sømløst. Det skaper også en rekke problemer med regnskap, både ved salgsstedet og når det gjelder bokføring, ”bemerket Deane.

Han la til at folk flest kommer rundt dette ved å tilskrive en fiat-verdi på tidspunktet for en transaksjon, men det er ikke ideelt, og det kan skape ytterligere skatteforpliktelser hvis Bitcoin lagres og konverteres tilbake til fiat på et senere tidspunkt. Disse problemene, kombinert med ville prissvingninger Bitcoin er kjent for, kompliserer saken ytterligere.

“Akkurat nå er Bitcoin egnet for de mest fremtidsrettede” kule “selskapene, mer sannsynlig å være uavhengige enn en kjede (detaljhandel) eller offentlig eid (bedrift), med media tilstedeværelse og en PR-vinkel,” oppsummerte Deane .

Imidlertid la han til, utbredt, innfødt adopsjon er uunngåelig. “Det kan godt være at disse tidligere adopterte, selv om de måtte lide av smerte av volatilitet og klønete betalingssystemer, til slutt vil bli sett på som markedsledere og pionerer.”

Bitcoin-fiat hybridbetalinger

En annen form for kryptobetaling har dukket opp de siste par årene – kryptoverføringer som avgjøres ved hjelp av en tilsvarende prosessor. Denne metoden gjør det mulig for selgere å akseptere digitale eiendeler fra sine kunder, men til slutt motta fiat for sine varer og tjenester.

Ved å bruke denne metoden betaler en kunde faktisk med krypto, men disse myntene går ikke direkte til en forhandler. I stedet mottar en betalingsbehandler dem, gjør dem om til fiat og sender deretter pengene til klienten. På denne måten kan betalinger fremdeles betraktes som “krypto”, men en bedrift kan motta pengene sine uten å bekymre seg for underliggende prosesser. Spesielt PayPal tilbyr denne nøyaktige ordningen til sine selgere – til uroen for noen kryptodiehards. Samtidig er det like enkelt å implementere kryptobetalinger i dag som å legge inn en API på et nettsted.

I følge Max Krupyshev, administrerende direktør for kryptoprosesseringstjenesten Coinspaid, foretrekkes denne hybridmodellen av det overveldende flertallet av vanlige selgere som ønsker å integrere kryptobetalinger på sine plattformer. Selv om dette ikke er en magisk eliksir som kan øke selskapets fortjeneste over natten, kan det å akseptere Bitcoin være veldig gunstig for bedrifter – noen mye mer enn andre.

Fordelene med å godta Bitcoin

Mens tradisjonelle betalingsnettverk som Visa eller Mastercard er vidt distribuert over hele verden, er disse systemene sterkt kontrollert og regulert. Dette betyr at selgere kan støte på uforutsette støt og begrensninger når de setter opp betalingskanalene sine. Ikke så med Bitcoin, som tilbyr mye mer frihet og problemfri drift sammenlignet med tradisjonell økonomi.

Bortsett fra det, er transaksjonsgebyrer ofte lavere med krypto. Tradisjonelle betalingsbehandlere tar vanligvis et kutt på 2% fra hvert salg i gjennomsnitt (dette tallet kan naturligvis variere). Når det gjelder kryptobetalinger, reduseres avgiften med minst halvparten – til et gjennomsnitt på 1%, bemerket Krupyshev.