Bitcoin Rallying voor Vier Rechte Weken, Analist zegt dat Sovereign Wealth Funds deze Bull Cycle zullen inzetten.

In tegenstelling tot de BTC-spotprijs blijven de Bitcoin-futures op CME boven de $12.000. Tijdens deze bull cycle, die begon in april 2019, zeggen experts dat alle dips voor de aankoop zijn. “Deze cyclus mag BTC zich bewijzen als een legitieme macro-activa-emmer voor traditionele investeerders”, zegt analist aan de ketting.

Bitcoin blijft spelen met 12.000 dollar.

s Werelds toonaangevende digitale activa hadden nog een dag als het laatste weekend toen BTC $12.000 doorbrak en slechts $10.500 teruggooide.

Maar deze keer vielen we niet eens terug naar $11.500 en zijn we terug bij het naderen van $12.000. Op het moment van schrijven handelde BTC/USD onder $11.900, een stijging van ongeveer 3%, terwijl ze een ‘echt’ handelsvolume van $2,45 miljard beheerde.

Bitcoin is al vier weken aan het verzamelen sinds het in juli uit zijn post-halving range is gekomen.

Wat nog interessanter is, is dat bitcoin-toekomstcontracten op CME weer boven de $12.000 worden verhandeld, alweer een poging na vorige week.

Het contract van Crypto Cash Bitcoin op de gereglementeerde beurs ging tot $12.220 en wordt momenteel verhandeld met een premie van 1,2%.

De koersbeweging van vandaag op de beurs heeft het CME-gat tussen $11.650 en $11.720 opgevuld. “Dit staat op het punt om verzonden te worden. Allemaal vinkjes voor een echt bullish market. Veel geluk beren,” deelde een analist over deze ontwikkeling.

Een legitieme macro activa emmer

Volgens handelaar Scott Melker, is de bitcoin in een bullish “periode,” en elke dip die in zijn weg komt is gewoon om te kopen, en “elke kans om een hoger dieptepunt te grijpen is welkom”.

Een ketenanalist, Willy Woo, denkt er net zo over. Hij zegt dat deze stierenmarkt in april 2019 is begonnen. Op dat moment, BTC was de handel rond $5.000 die ging naar 2019 hoog van $13.900 aan het eind van juni.

Nu, wat wij gaan door is “de vroege hoofdstier fase,” zei hij.

Volgens hem ziet de markt er weer uit als het vierde kwartaal van 2016, maar met een andere dynamiek en andere thema’s in het spel. Deze thema’s omvatten “de legitimatie van BTC voor grote institutionele fondsen en ook de gemakkelijke toegankelijkheid om crypto voor de massa’s te kopen met bijvoorbeeld Square Cash, PayPal”.

Zoals we al rapporteerden, rapporteerde Square 875 miljoen dollar aan bitcoin verkoop op een totale netto-opbrengst van 1,92 miljard dollar en een brutowinst van 597 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020. De Bitcoin-omzet voor dit kwartaal steeg met 600% YoY, terwijl de winst met meer dan 700% YoY steeg.

In 2020, tot nu toe, is de bitcoin met meer dan 62% gestegen. Veel van deze groei is het resultaat van het ongekende monetaire beleid van de centrale banken in de wereld. De monetaire stimulans van triljoen dollar door de Fed en de dalende rente heeft ertoe geleid dat beleggers op zoek zijn naar een alternatieve activaklasse.

Bitcoin begint ook meer op digitaal goud te lijken, omdat de correlatie van een maand met het gele metaal nieuwe hoogtepunten heeft bereikt die tegengesteld zijn aan de correlatie van bitcoin met de S&P 500.

“Ik denk dat deze cyclus BTC zich mag bewijzen als een legitieme macro asset bucket voor traditionele investeerders, terwijl de cyclus hierna het goud inhaalt om de significante digitale SoV voor een digitaal tijdperk te zijn,” zei Woo. “Verwachtend dat staatsinvesteringsfondsen deze cyclus en de volgende zullen inzetten.”