Bitcoin-prisvolatilitet forventes, da 47% af BTC-optionerne udløber næste fredag

47% af Bitcoin-optionerne udløber næste fredag, hvilket betyder, at BTC kan være på randen af ​​et trenddefinerende træk.

Den åbne rente på Bitcoin (BTC) -muligheder er kun 5% mindre end deres heltidshøjde, men næsten halvdelen af ​​dette beløb afsluttes i det kommende september-udløb.

Selvom de nuværende 1,9 mia. Dollars værd af optioner signalerer, at markedet er sundt, er det stadig usædvanligt at se en så stor koncentration om kortvarige optioner.

I sig selv skal de nuværende tal ikke betragtes som hausse eller baisse, men der er behov for en anstændig størrelse, der åbner interesse og likviditet, for at større aktører kan deltage i sådanne markeder.

Samlede BTC-optioner åbner interesse

Samlede BTC-optioner åbner interesse. Kilde: Skæv

Læg mærke til, hvordan BTC-åben interesse lige har krydset barrieren på 2 milliarder dollars. Tilfældigvis er det samme niveau, som blev opnået ved de sidste to udløb. Det er normalt (det forventes faktisk), at dette antal falder efter hver afvikling i kalendermåneden.

Der er ikke noget magisk niveau, der skal opretholdes, men at have optioner spredt over månederne muliggør mere komplekse handelsstrategier.

Endnu vigtigere hjælper eksistensen af ​​likvide futures- og optionsmarkeder til at understøtte spot (regelmæssige) volumener.

Risikoaversion er i øjeblikket på lave niveauer

For at vurdere, om erhvervsdrivende betaler store præmier på BTC-optioner, skal implicit volatilitet analyseres. Enhver uventet væsentlig prisbevægelse vil medføre, at indikatoren stiger kraftigt, uanset om det er en positiv eller negativ ændring.

Volatilitet er almindeligt kendt som et frygtindeks, da det måler den gennemsnitlige præmie, der betales på optionsmarkedet. Enhver pludselige prisændringer får ofte markedsproducenter til at blive risikovillige og kræver derfor en større præmie for optionshandler.

Ovenstående diagram viser tydeligt en massiv stigning i midten af ​​marts, da BTC faldt til sine årlige nedture på 3.637 $ for hurtigt at genvinde $ 5K-niveauet. Denne usædvanlige bevægelse fik BTC-volatilitet til at nå sine højeste niveauer i to år.

Dette er det modsatte af de sidste ti dage, da BTC’s 3-måneders underforståede volatilitet afstod til 63% fra 76%. Selvom det ikke er et usædvanligt niveau, kræver grunden til sådanne relativt lave optioner præmie yderligere analyse.

Der har været en usædvanlig høj sammenhæng mellem BTC og amerikanske tech-aktier i løbet af de sidste seks måneder. Selvom det er umuligt at finde frem til årsag og virkning, kan Bitcoin-handlende, der satser på en afkobling, måske have mistet deres håb.

Ovenstående diagram viser en gennemsnitlig korrelation på 80% i løbet af de sidste seks måneder. Uanset begrundelsen bag korrelationen forklarer det delvist den nylige reduktion i BTC-volatilitet.

Jo længere tid det tager for en relevant afkobling at ske, jo færre incitamenter er forhandlere nødt til at satse på aggressive BTC-prisbevægelser. En endnu mere afgørende indikator for dette er handlernes manglende overbevisning, og dette kan åbne vejen for mere betydelige prissvingninger.

Der er en usædvanlig koncentration af kortvarige muligheder

De fleste af de relevante Bitcoin-optioner modnes den sidste fredag ​​i hver måned, og der forventes en vis koncentration på de korteste på grund af dækkede opkaldshandler.

Denne strategi består i at købe BTC enten via spot (almindelige) eller futures markeder og samtidig sælge call optioner.

Et dækket opkald er tættere på en fastforrentet handel, der sigter mod at lægge de betydelige optionspræmier i lomme på BTC-markeder. Ved udløbet afvikler denne erhvervsdrivende både sine positioner på spot-, futures- og optionsmarkederne.

Den usædvanlige situation, der vises i diagrammet ovenfor, viser, hvordan 53% af 2020-kalenderindstillingerne er indstillet til at modnes fredag ​​den 25. september.

Til sammenligning er dette omtrent den samme mængde åben rente for Ether (ETH) optioner, der udløber i september og december.

Der er muligvis aldrig en rimelig forklaring på, hvorfor BTC-optioner er så stærkt koncentrerede, men et lignende fænomen opstod tilbage i juni, hvilket skar BTC-optioner med $ 900 millioner.

Fra nu af er der ingen tegn på svaghed fra optionsmarkederne, men da Ether-optioner ligger på $ 450 millioner, vil ethvert tal under $ 1,5 milliarder bestemt ikke se ønskeligt ud for Bitcoin.