Bitcoin på väg mot att möta en annan våg av intensiv försäljning: analytiker

Bitcoin har haft ett intensivt försäljningspress under de senaste 48 timmarna, med björnar som steg upp och försökte vända kryptovalutans senaste styrka

De har kontinuerligt inriktat sig på $ 30.000, med kryptotrycket på denna nivå vid några tillfällen innan de höjts högre
Dess rally har hittills varit något svagt och vänt nästan det ögonblick som krypto flyttade förbi $ 36.000

Detta är ett allvarligt tecken som pekar på någon underliggande svaghet bland tjurar

En analytiker på kedjan noterar nu att där hela marknadsutvecklingen sannolikt kommer att bero på gruvarbetare

Han konstaterar att gruvarbetare är de som utlöste den senaste försäljningen, och data tyder på att de kan fortsätta dumpa sina mynt på kort sikt

Bitcoin är för närvarande i en osäker position. Efter vad som tycktes vara en stark rebound, har kryptovalutan raderat sin styrka och drivit lägre och hittat något stöd på $ 33.000.

Detta markerar en nedgång med över 10% från toppnivåerna över natten som satt på toppen av det senaste rallyt.

Denna nedgång kan också markera början på den andra försäljningsvågen, eftersom en on-chain analytiker som förutspådde den senaste nedgången nu noterar att on-chain data tyder på att gruvarbetare kan fortsätta dumpa sina innehav.

Bitcoin kämpar för att få fart efter $ 30.000 rebound

I skrivande stund handlas Bitcoin med drygt 4% till sitt nuvarande pris på 33 800 $. Detta markerar en anmärkningsvärd nedgång från toppnivåer över natten på 36 500 dollar.

Krypton satte dessa höjder efter gårdagens dopp ner till $ 30.000. Kryptovalutan handlas nu helt mellan dessa två nivåer.

Detta kan representera ett nytt handelsområde för krypton, även om det fortfarande är oklart om tjurar kommer att kunna skydda sig mot en paus under dess stöd.

On-Chain-analytiker: BTC-gruvarbetare kan gnista den andra försäljningsvågen

Medan han delade sina tankar om var Bitcoin kommer att utvecklas nästa, förklarade en on-chain analytiker att han nu ser efter en djupare försäljning.

Han konstaterar att gruvarbetare ännu inte har slutat sälja och kan absorbera eventuellt köpstöd från privatinvesterare.

”Ingenting har ändrats sedan igår. Gruvearbetare säljer, inga signifikanta inflöden av stabila pengar, inga Coinbase-utflöden och 15 000 BTC flödade till börser sedan igår. Vi kan ha andra dumpning. ”

Om $ 30.000 fortsätter att försvaras som nyckelstöd, kan det göra det möjligt för Bitcoin att se betydligt längre uppåt på mitten av tiden.